Sestavine

  • 4 velikonočni pirhi
  • 15 g masla Land
  • ½ čajne žličke jabolčnega kisa
  • ½ čajne žličke kisle smetane
  • 1 korenček
  • črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv

Priprava

1.

Pirhe olupimo ter z nožem odrežemo zgornji del trdo kuhanega jajca in odrezke prihranimo.

2.

Z noževo konico izdolbemo rumenjake, ki jih zmeljemo v sekljalniku. V jajca vmešamo maslo in kis, dodamo kislo smetano in zmiksamo, da dobimo homogen nadev.

3.

Jajca napolnimo z nadevom, odrezani del beljaka uporabimo za glavo.

4.

Kljunčke izrežemo iz surovega korenja, za oči pa uporabimo črni poper v zrnju ali pa koščke črnih oliv. Ko piščančke okrasimo, spodnji del  jajca odrežemo, da bodo pri serviranju ostali v pokončnem položaju.

 

9