Sestavine

  • 3 veliki beli penasti bomboni
  • črno in oranžno jedilno pisalo
  • 1 okrogla čokoladna ploščica (glej nasvet)
  • 1 čokoladni bombon v obliki kupole oziroma klobučka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • pest mini belih penastih bombonov
  • 1 piškot s koščki čokolade (primerne velikosti, da bo šel v kozarec)
  • 3 jagodne 'vezalke' (glej nasvet)

dodatne potrebščine

  • 1 zobotrebec
  • 1 velik kozarec od marmelade
  • darilni trak in obešanka

Priprava

1.

Najprej naredimo snežaka. Penaste bombone drugega za drugim nataknemo na zobotrebec – če na vrhu zobotrebec štrli ven, ga odrežemo. Z malo jedilnega pisala prilepimo čokoladno ploščico in čokoladni bombon na zgodnji penasti bombon, nato snežaku narišemo obraz in 3 pikice za gumbe. Spletemo 3 jagodne ‘vezalke’ in jih kot šal zavežemo snežaku okrog vratu. S še malo jedilnega pisala snežaka prilepimo na piškot in pustimo, da se posuši.

2.

V skledici zmešamo kakav in sladkor in mešanico vsujemo v kozarec. Nanjo postavimo snežaka, okrog pa posujemo mini penaste bombone. Kozarec zapremo s pokrovom in z darilnim trakom privežemo obešanko navodilom: »V kozici segrej 3 dl mleka. Snežaka vzemi iz kozarca in dodaj mleko. Zmešaj, da dobiš kakavov napitek, potem pa vanj pomakaj snežaka in uživaj.«

Nasvet

Okroglo čokoladno ploščico lahko naredimo tudi sami. 10 g čokolade stopimo in damo v malo prozorno vrečko, ki ji odrežemo vogalček. V obliki kroga jo nabrizgamo na košček papirja za peko in damo v hladilnik, da se strdi.

Namesto jagodnih ‘vezalk’ pa lahko za snežakov šal uporabimo tudi lep okrasni trakec. V tem primeru na navodilo pripišemo, da šal pred pomakanjem snežaka v kakav odstranimo.

2