Sestavine

  • 6 jajc ali 300 g beljakov
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 400 g zrelih sladkih hrušk
  • 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
  • 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
  • malo cimeta, po želji
  • kokosova mast za pekač

Priprava

1.

Suhe slive predhodno namočimo za nekaj ur ali čez noč.

2.

Pečico segrejemo na 180 °C. V razžvrkljana jajca ali beljake dodamo ovsene kosmiče, dobro premešamo in pustimo stati 5 do 10 minut, da kosmiči malo nabreknejo. Medtem hruške drobno naribamo in jih dodamo kosmičem. Primešamo še vaniljo in, po želji, cimet.

3.

Pekač namastimo in vanj damo polovico ovsene zmesi. Nato po celotni površini razporedimo odcejene suhe slive (ali borovnice) in nanje naložimo še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrijemo z alufolijo in pečemo približno 20   do 25 minut, nato alufolijo odstranimo in pečemo še 5 do 10 minut, da se skorjica zlato zapeče.

3