Sestavine

  • 350 g peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 5 žlic kaper
  • 200 g izkoščičenih črnih oliv
  • lupinica in sok 1 limete
  • 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • majhen šopek bazilike
  • sol in poper

Priprava

1.

Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej kuhamo testenine 1 minuto manj, kot je navedeno na zavitku. Odcedimo jih in prihranimo skodelico vode od kuhanja, testenine pa pustimo v cedilu.

2.

Kapre odcedimo, oplaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Olive odcedimo in grobo nasekljamo.

3.

V loncu, v katerem smo skuhali testenine, na srednji do visoki temperaturi segrejemo olje. Ko je vroče, dodamo kapre in pomešamo, da so obdane z oljem. Ko začnejo prsketati, zmanjšamo temperaturo ter dodamo olive, limetino lupinico in sok ter tuno, ki jo nekoliko razdrobimo. Vse zmešamo in v lonec vrnemo testenine ter malo prihranjene vode od kuhanja. Vmešamo še parmezan in osmukane liste bazilike ter solimo in popramo.

6