Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom
Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil
Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom
Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil
Recept je objavljen v reviji Dober tek, November 2019
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: 15 rezin
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 velikih jajc
- 400 g temne čokolade
- 25 g kakava v prahu
- 250 g rjavega kristalnega sladkorja
- 250 g masla in še malo za pekač
- 1 žlica mletega ingverja
- 150 g mletih mandljev
obliv
- 100 g masla
- 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
- 50 g kakava v prahu
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 žlici mletega ingverja
- nekaj koščkov kandiranega ingverja
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom ter dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Rumenjake in beljake ločimo. V kozici na majhnem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado, kakav, sladkor in maslo. Ko se vse stopi, odstavimo z ognja ter z metlico vmešamo ingver in mandlje, nato pa enega po enega še rumenjake.
Beljake stepemo v čvrst sneg. Malo snega z žlico vmešamo v čokoladno zmes, da jo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostanek.
Maso nežno postrgamo v pekač. Pečemo 30 do 35 minut, da se pecivo po vrhu strdi in na sredini ni preveč majavo. Pekač postavimo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Ko je pecivo ohlajeno, pripravimo obliv. V kozico damo na kocke narezano maslo, na koščke nalomljeno čokolado, kakav, presejan sladkor, ingver in 4 žlice vode. Nežno segrevamo in mešamo, da dobimo gladek obliv. Z njim prelijemo pecivo v pekaču, pustimo 1 do 2 minuti, da se malo ohladi, nato potresemo s kandiranim ingverjem, ki smo ga narezali na drobne koščke. Pustimo, da se popolnoma ohladi, preden narežemo na rezine in postrežemo. (Oblito pecivo lahko shranimo v hladilnik, ven ga vzamemo kakih 20 minut pred postrežbo.)
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.