Čokoladni piškoti z arašidovo kremo
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija
Recept je objavljen v reviji Dober tek, September 2019
ČAS PRIPRAVE: 45 min + 1 ura za hlajenje
KOLIČINA: približno 16 piškotov
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka
Priprava
Vse sestavine za testo damo v multipraktik in zmešamo, da se povežejo v testo. Če se testo noče povezati, ga vzamemo iz multipraktika in ga zamesimo z rokami. Damo ga na pomokano delovno površino in oblikujemo v valj premera približno 5 cm. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 140 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testeni valj narežemo na približno 32 krogcev debeline 6 mm in jih položimo na pekača. Pečemo jih 22 do 25 minut. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih previdno poberemo s pekača in položimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo
Za arašidovo kremo vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali stepemo z električnim mešalnikom, pri čemer dodamo toliko mleka, da nastane mehka masa. Po dva piškota zlepimo z arašidovo kremo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.