Skledica s piščancem in mangom
Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti
Skledica s piščancem in mangom
Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 piščančje prsi
- 2 žlički cajunske mešanice začimb
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
- 4 mlade čebulice
- 1 rdeč čili
- majhen šopek koriandra
- 1 mango
- 1 limeta
- 8 žlic navadnega jogurta
- 4 žlice mangovega čatnija
- sol
Priprava
Dan prej spečemo piščanca. Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje prsi narežemo na trakove, jih damo v pekač in začinimo z cajunsko mešanico začimb, pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Pečemo jih 15 minut, da je meso skoz in skoz pečeno, nato pustimo, da se ohladi.
Mlade čebulice in čili narežemo na tanke kolobarčke, koriandru osmukamo lističe, mango narežemo na kocke, limeto pa na krhlje. V 2 skledici razdelimo piščanca, čebulico, čili, koriandrove lističe in mango, zraven pa priložimo limetine krhlje. Posebej narahlo zmešamo jogurt in mangov čatni, da nastane vrtinčast vzorec. Tik preden jemo, solato obložimo z mangovim jogurtom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.