Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 2 žlički cajunske mešanice začimb
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 4 mlade čebulice
  • 1 rdeč čili
  • majhen šopek koriandra
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 4 žlice mangovega čatnija
  • sol

Priprava

1.

Dan prej spečemo piščanca. Pečico segrejemo na 200  °C. Piščančje prsi narežemo na trakove, jih damo v pekač in začinimo z cajunsko mešanico začimb, pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Pečemo jih 15 minut, da je meso skoz in skoz pečeno, nato pustimo, da se ohladi.

2.

Mlade čebulice in čili narežemo na tanke kolobarčke, koriandru osmukamo lističe, mango narežemo na kocke, limeto pa na krhlje. V 2 skledici razdelimo piščanca, čebulico, čili, koriandrove lističe in mango, zraven pa priložimo limetine krhlje. Posebej narahlo zmešamo jogurt in mangov čatni, da nastane vrtinčast vzorec. Tik preden jemo, solato obložimo z mangovim jogurtom.

3