Sestavine

  • ¼ žličke oljčnega olja
  • 2 žlici manj mastne kisle smetane
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
  • 50 g odcejene koruze iz pločevinke
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • 75 g piščanca, pečenega na žaru
  • sok ½ limete
  • ½ majhnega avokada
  • 1 koruzna tortilja

Priprava

1.

Za preliv zmešamo olje, kislo smetano in kis. Shranimo ga v hladilnik.

2.

Solato ločimo na liste in jih natrgamo, paradižničke prepolovimo, avokado olupimo in narežemo na koščke. Solato, koruzo, paradižnik in piščanca damo v škatlo za malico. Avokado pomešamo z limetinim sokom in ga naložimo po vrhu. Obložimo z nalomljeno tortiljo. Priložimo preliv, s katerim zabelimo solato, tik preden se je lotimo.

Fini dodatki

Za dodatno energijo malico dopolnite s čipsom iz sladkega krompirja ter pokovko s čokoladnim prelivom.

3