Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
  • 280 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 250 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 1,5 dl navadnega jogurta
  • 1 žlička vaniljeve paste ali arome

Priprava

1.

Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.

2.

Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi  v pekaču.

Nasvet

S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače:

4