Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g velikih izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 limona
  • 8 svežih lovorovih listov
  • 6 neolupljenih strokov česna
  • 4 velika piščančja stegna
  • sol in poper
  • vodna kreša ali zelena solata, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V velik pekač damo oljčno olje in vanj stresemo krompir, olive, na četrtine narezano limono, lovor in neolupljen česen. Dobro premešamo, da se vse prekrije z oljem, in enakomerno razporedimo. V pekač položimo piščančja stegna, tako da je koža zgoraj, solimo in popramo.

2.

Pekač damo v pečico in pečemo eno uro; po pol ure prelijemo vsebino pekača s sokovi, ki so se v njem nabrali med peko. Po 45 minutah preverimo, ali je krompir mehak in piščanec pečen; nato pečemo še 15 minut, da se koža na stegnih hrustljavo zapeče.

3.

Pekač vzamemo iz pečice. Pečene česnove stroke iztisnemo iz lupin, tako da jih pritisnemo s hrbtnim delom žlice. Lupine zavržemo, stlačen česen pa zmešamo s sokom, ki se je natekel iz mesa. Postrežemo s krešo ali svojo najljubšo zeleno solato.

4