Sestavine

  • 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
  • 4 majhne čebule
  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 200 g listov mlade špinače
  • 300 g mlete jagnjetine
  • 3 žlice albuminske skute (rikote)
  • 6 žlic grškega jogurta
  • prgišče metinih listov
  • 4 bombice za burgerje s sezamom
  • 1–2 velika paradižnika
  • sol in poper

Priprava

1.

Dve čebuli razpolovimo in tanko narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Vanjo stresemo narezano čebulo in kuminova semena, solimo in popramo. Pri precej blagi temperaturi pražimo, da čebula porumeni in karamelizira.

2.

Medtem stresemo špinačo v cedilo in jo prelijemo z litrom do dvema vrele vode, da ovene. Nato jo kar se da močno ožmemo, jo grobo narežemo in stresemo v večjo skledo. Preostali čebuli naribamo in stresemo k špinači skupaj z mletim mesom in skuto, solimo in popramo. Temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 4 polpete. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlički olja in pečemo polpete po vsaki strani 8 do 9 minut oziroma dokler niso tudi znotraj pečene (ali pa jih spečemo na žaru).

3.

Bombice prečno prerežemo na pol. Paradižnik narežemo na rezine. V skledici zmešamo jogurt, drobno sesekljano meto, sol in poper. Z malce te mešanice premažemo vsako spodnjo polovico bombice, jo obložimo s paradižnikom in polpeto, na vrh pa damo praženo čebulo. Postrežemo z jogurtom.

6