Sestavine

  • 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
  • 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
  • 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
  • 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici popraženih mandljevih lističev

Priprava

1.

Kolač narežemo na kocke in jih razdelimo v 4 kupe. Marelice odcedimo in jih narežemo na koščke, sok prihranimo. Polovico mandljevega likerja zmešamo s 6 žlicami prihranjenega soka in s tekočino pokapamo kolač v kupah. Obložimo z marelicami, nato pa še s pudingom. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut (ali do 1 dan).

2.

Tik preden postrežemo, smetano rahlo stepemo s preostalim mandljevim likerjem in jo naložimo na vrh kup, nato pa posujemo še z mandljevimi lističi.

Nasvet

Za ta recept uporabimo ostanke domačega kolača, na primer peščenega ali marmornega, limonovega … ali pa ga kupimo. Tudi puding ali vaniljevo jajčno kremo lahko skuhamo sami ali pa ju poiščemo v trgovini.

4