Sestavine

testo

  • 500 g gladke moke
  • 1 zavojček svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 150 g mehkega masla
  • 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
  • moka za delovno površino

obloga

  • 300 g bučk
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g kuhane šunke
  • 2 jajci
  • 125 g kisle smetane
  • 300 g poltrdega sira (drobne kocke)

Priprava

1.

Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo preostale sestavine; z ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Pustimo ga počivati približno 1 uro.

2.

Medtem pripravimo oblogo. Bučke, slanino in šunko narežemo na drobne kocke ter pomešamo s preostalimi sestavinami.

3.

Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik. Razvaljano testo rahlo pomokamo, ga položimo na pekač in po testu porazdelimo pripravljeno oblogo. Preostalo testo razvaljamo 3 mm debelo in razrežemo na tanke trakove. Oblogo prekrijemo z mrežo, ki jo naredimo iz testenih trakov. Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.

27