Goveji lonec z zelenjavo
Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.
Goveji lonec z zelenjavo
Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 750 g mlete puste govedine
- malo olja
- 1 goveja jušna kocka
- 2 veliki čebuli
- 450 g korenja
- 600 g krompirja
- 800 g kuhanega belega fižola
- worcestrska omaka ali tabasko
- sol
- poper
- večji šop peteršilja
Priprava
Čebuli olupimo in grobo narežemo. Prav tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo malo olja in na srednji temperaturi prepražimo govedino, da porjavi. Večkrat premešamo. Nato mesu dodamo govejo kocko ter dobro premešamo.
Dodamo čebulo in krompir, zmešamo z mesom in zalijemo z dovolj vrele vode (približno 1,3 l), da je vse pokrito s tekočino. Jed zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo ter solimo in popramo. Čez 10 minut dodamo korenje, vse dobro premešamo in še 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča.
Vmešamo fižol, po okusu dodamo worcestrsko omako ali tabasko, vse skupaj dobro premešamo in še malo pokuhamo. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.