Sestavine

  • 2 rdeči čebuli
  • 1 rdeč ali zelen čili
  • 100 g čičerkine moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 2 žlički karijeve paste ali praška
  • sol
  • rastlinsko olje za cvrenje

raita

  • 150 g navadnega jogurta
  • 2 žlici nasekljane sveže mete
  • 1 strt manjši strok česna
  • sol

Priprava

1.

Eno čebulo drobno nasekljamo, drugo pa narežemo na lunice. Čiliju odstranimo semena in ga drobno nasekljamo. Čičerkino moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo karijevo pasto ali prašek, nasekljan čili in dober ščep soli. Dodamo približno 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Primešamo nasekljano in narezano čebulo, tako da je dobro obdana s testom.

2.

Zmešamo vse sestavine za raito in jo predenemo v skledico. V voku ali globlji kozici segrejemo za 5 cm olja. Vanj kanemo kanček testa; če obdano z mehurčki splava na površje in začne rjaveti, je olje primerno vroče.

3.

V olje polagamo z vrhane žlice čebulne mešanice (po nekaj žlic naenkrat) in cvremo 3 do 4 minute, medtem jih enkrat obrnemo, da se enakomerno rjavo obarvajo in zahrustajo. Odcedimo jih na kuhinjski brisači, še malo posolimo in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale ocvrtke. Ponudimo jih z raito.

Čičerkina moka

Čičerkino moko dobimo na oddelkih z zdravo hrano v bolje založenih supermarketih in v specializiranih prodajalnah.

7