Sestavine

  • 100 g pečene slanine brez kože
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2,5 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 500 g ajdovih raviolov s sirom
  • 80 g zorjenega sira
  • 1 žlica kisa
  • 4 rumenjaki

Priprava

1.

Dve rezini slanine podolgem narežemo na pol, da dobimo štiri dolge trakove. Preostalo slanino narežemo na rezinice. Trakove hrustljavo popečemo na oljčnem olju, nato jih preložimo na papirnato brisačko, da se odcedijo, in v ponvi popečemo še rezinice slanine. Zalijemo s smetano, malo pokuhamo, solimo in popramo.

2.

Po navodilu na vrečki skuhamo raviole, jih dodamo smetanovi omaki in premešamo, da so z njo enakomerno obdani. Sir naribamo ali nastrgamo po raviolih v omaki.

3.

Nazadnje poširamo še rumenjake: v kozici skoraj do vrelišča segrejemo liter vode s kisom. Tik preden zavre, vanjo previdno spustimo rumenjake. Po eni minuti rumenjake vzamemo iz vode, najlaže s penovko. Zunaj morajo biti čvrsti, na sredini pa še tekoči.

4.

Na vsak krožnik položimo porcijo raviolov z omako in priložimo hrustljavo pečeno slanino ter poširan rumenjak.

5