Sestavine

  • 2 pločevinki tunine po 160 g
  • 4 jajca
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 kumara
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 avokada
  • 100 g mlade špinače
  • 100 g rukole
  • pest črnih oliv
  • sol
  • poper
  • 1 limona

preliv

  • 1 limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Jajca skuhamo v trdo in jih olupimo. Paradižničke razpolovimo ali narežemo na četrtine, kumaro na tanke kolobarje, čebulo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo koščice, olupimo in narežemo na rezine.

2.

Za preliv v skledici dobro zmešamo vse sestavine.

3.

V veliko skledo damo špinačo in rukolo ter drugo zelenjavo in olive, zabelimo s prelivom in pomešamo. Solato razporedimo na krožnike in jo obložimo še s kosi odcejene tunine, krhlji jajc in rezinami avokada. Zraven postrežemo še limonove krhlje.

4