Sestavine

  • 4 rezine vratovine po 160 g (brez kosti)
  • sol
  • poper
  • malo mlete kumine
  • 3 česnovi stroki
  • šopek peteršilja
  • 4 srednje debele čebule
  • ½ žlice gladke moke
  • 1 žlica gorčice v prahu
  • 3 žlice olja
  • 2,5 dl goveje juhe
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 100 g puste hamburške slanine

Priprava

1.

Čebulo olupimo, razpolovimo, narežemo na ne pretanke kolobarje ter potresemo z moko in gorčico v prahu. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso začinimo s soljo, poprom in kumino.

2.

V ponvi segrejemo olje in kose vratovine po obeh straneh hitro popečemo. Meso poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja rahlo prepražimo čebulne kolobarje in česen. Dodamo sesekljan peteršilj in dolijemo govejo juho ter dobro prekuhamo.

3.

Meso vrnemo v ponev in ga prelijemo z razžvrkljano kislo smetano. Pokrito dušimo na blagem ognju, da se meso zmehča in omaka lepo zgosti. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na trakove in v ponvi hitro popečemo. Dušeno vratovino ponudimo z omako in poljubno prilogo. Jed potresemo s hrustljavo pečenimi trakovi slanine.

2