Sestavine

  • 150 g masla in še malo za pekač
  • 200 g bele čokolade
  • 220 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 120 g moke
  • 1 žlička praška čaja mača
  • 50 g popraženih blanširanih lešnikov

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. 100 g čokolade narežemo na koščke. Preostalo čokolado stopimo skupaj z maslom v vodni kopeli (v skledi nad kozico z rahlo vrelo vodo), nato odstavimo z ognja in vmešamo sladkor. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato eno po eno vtepemo jajci. Nežno vmešamo moko in mačo, nato pa še lešnike in koščke bele čokolade

2.

Pečemo 25 do 30 minut – pecivo naj bo še malo vlažno. Pustimo, da se ohladi, narežemo na kocke in ponudimo.

Prašek mača

Prašek mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.

7