Solata iz Nice s piščancem
Solata iz Nice s piščancem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2018
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
preliv
- 2 žlici repičnega olja
- sok 1 limone
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 nariban strok česna
- 3 žlice izkoščičenih oliv kalamata
- vejica bazilike
solata
- 2 kosa piščančjega fileja
- 1 žlica repičnega olja
- 250 g mladega krompirja
- 200 g tankega stročjega fižola
- ½ rdeče čebule
- 14 češnjevih paradižnikov
- 6 listov rimske solate
- 6 izkoščičenih črnih oliv kalamata
Priprava
Za preliv najprej oplaknemo olive in jih nasekljamo, liste bazilike sesekljamo, nato vse sestavine in žlico vode zmešamo v skledici.
Piščančja fileja povaljamo v 1 žlici preliva. V teflonski ponvi s pokrovko segrejemo olje in na njem piščanca pokritega pečemo približno 12 minut, da je skoz in skoz pečen; sredi peke ga obrnemo.
Krompir narežemo na debele rezine in ga v osoljenem kropu kuhamo 7 minut, nato dodamo otrebljen stročji fižol in kuhamo še 5 minut, da je vsa zelenjava mehka. Odcedimo.
Piščanca damo na krožnik, da malo počiva, medtem pa v veliki skledi zmešamo stročji fižol, krompir, drobno sesekljano čebulo, razpolovljene paradižničke, na koščke natrgano solato in polovico preliva. Piščanca narežemo na rezine in jih razporedimo na solato, nato sokove od piščanca dodamo prelivu in z njim prelijemo solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.