Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 1 velik rumenjak
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlički kakovostnega prahu mače*
  • ½ žličke soli
  • 125 g moke
  • 5 g pecilnega praška
  • 110 g prečiščenega masla ali gheeja
  • 2 žlički medu
  • prečiščeno maslo in moka za model

Priprava

1.

V veliki skledi penasto stepemo jajci, rumenjak, sladkor, mačo in sol. Med stepanjem postopoma dodamo presejano moko in pecilni prašek; pazimo, da ne ostanejo grudice. V kozici na nizki temperaturi segrevamo prečiščeno maslo in med minuto ali dve ter med mešanjem prilijemo v maso. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Model za magdalenice namažemo z maslom in obsujemo z moko (če imamo silikonskega, to ni potrebno). Maso preložimo v slaščičarsko vrečko in vsako vdolbino modla napolnimo do polovice. Pečemo 3 minute, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 4 do 5 minut, da se magdalenice zlato zapečejo in narastejo. Poberemo jih iz modla in takoj pojemo.

Prečiščeno maslo

Kako pripravimo prečiščeno maslo, si oglejte v rubriki Kuharske tehnike na prenovljeni spletni strani www.dobertek.com.

Nasvet

* Prah mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.

2