Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2018
ČAS PRIPRAVE: 20 min + ohlajanje
KOLIČINA: za 12 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
- 180 g polnomastnega kremnega sira
- 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras
Priprava
Koruzne kosmiče in pol kozarca čokoladno-lešnikovega namaza damo v skledo in dobro zmešamo – nič za to, če pri tem zdrobimo kosmiče. Mešanico pritisnemo ob dno modla za torte premera 23 cm.
V drugi skledi gladko stepemo kremni sir, nato vanj vmešamo preostali čokoladno-lešnikov namaz. Mešanico razporedimo na podlago iz kosmičev, jo poravnamo in model tesno zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v zamrzovalnik čez noč.
Torto vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut pred postrežbo oziroma počakamo toliko časa, da jo lahko narežemo z ostrim nožem. Ob robu jo posujemo z lešniki, narežemo in ponudimo.
Nasvet
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta se v zamrzovalniku obdrži 1 mesec.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.