Crème fraîche
piše: uredništvo
20V: Včasih recepti zahtevajo crème fraîche, ki je nimam vedno pri roki. Ali jo lahko nadomestim s kislo smetano?
O: Crème fraîche je francoska kisla smetana, ki vsebuje 30–45 % mlečne maščobe, torej precej več kot naša, ki je vsebuje približno 20 %. Crème fraîche načeloma lahko nadomestimo s kislo smetano, vedeti pa moramo, da je prva gostejša in bogatejšega, a manj kislega okusa, poleg tega pa se kisla smetana pri kuhanju lahko sesiri, crème fraîche pa ne. Če torej kislo smetano dodajamo v juhe ali omake, to raje storimo, ko smo jed že odstavili s štedilnika. Crème fraîche lahko nadomestimo tudi s smetano za kuhanje (pogojno tudi z nesladkano smetano za stepanje), vendar bo jed izgubila nekoliko predvidene kislosti.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.