Sestavine

  • 4 srednje velika kiselkasta jabolka
  • 2 pomaranči
  • 4 žlice pomarančne marmelade
  • 60 g nasekljanih pistacij
  • 1,25 dl belega vina
  • 4 žlice mandljevih palčk
  • 1 kozarček jabolčnega žganja

Priprava

1.

Jabolka operemo, dobro osušimo, razpolovimo in s kroglastim nožem izdolbemo peščišča. Pomaranči olupimo in filetiramo (z ostrim nožem s posameznih krhljev odstranimo belo kožico). Pomarančne fileje narežemo na majhne kose, sok pa prestrežemo.

2.

Pečico segrejemo na 200 °C. Narezane pomarančne krhlje, pomarančno marmelado, jabolčno žganje in pistacije dobro zmešamo. S pripravljeno mešanico napolnimo jabolka, jih zložimo v pekač in potresemo z mandljevimi palčkami.

3.

Jabolka postavimo v ogreto pečico in jih pečemo približno 20 minut. Na koncu prilijemo belo vino in zavremo, da se strjeni sok od pečenja razpusti. S tem sokom prelijemo jabolka in jih še vroča ponudimo.

9