Sestavine

  • 1,5 dl mleka
  • 50 g izkoščičenih suhih sliv
  • 2 žlički instantne kave
  • 50 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlica moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška
  • ščep soli

ko postrežemo (po želji):

  • 4 kepice kavnega ali vaniljevega sladoleda
  • 4 žlice kavnega likerja

Priprava

1.

Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.

2.

Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.

27