Sestavine

  • 20 dag regrata
  • 20 dag krompirja
  • 4 dag čebule ali šalotke
  • 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
  • 4 dag korenja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper

Preliv

  • 0,5 dl kisa
  • 0,5 dl vode
  • 0,5 dl olja

Priprava

1.

Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga vročega olupimo in narežemo na kolobarje. Regrat dobro očistimo, operemo in odcedimo. Mlado čebulo ali šalotko olupimo in narežemo na tanka kolesca. Korenček operemo olupimo in narežemo na tanke rezine. Fižol skuhamo v veliki količini slane vode. Če uporabimo tistega iz pločevinke, ga dobro splaknemo pod tekočo vodo.

2.

Zelenjavo damo v primerno veliko skledo in na hitro premešamo. Polijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zavremo vodo in kis, polijemo po solati, dodamo olje in začinimo s soljo in poprom. Solato postrežemo še mlačno kot samostojno jed ali kot solato.

3