Sestavine

  • 650 g drobnega krompirja
  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 170 g tunine
  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 2 pesti listov mlade špinače

Priprava

1.

Krompir operemo in, če imamo večje gomolje, razpolovimo. Damo ga v slano vrelo vodo in skuhamo.

2.

Medtem pesto in olje zmešamo v preliv. Paradižnike operemo in razpolovimo, tunino pa odcedimo in z vilicami razrahljamo. Špinačo operemo in natrgamo, če imamo večje liste. 5 minut pred koncem kuhe dodamo krompirju še fižol.

3.

Fižol in krompir odcedimo in damo v solatno skledo. Vmešamo špinačne liste, da rahlo ovenijo. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še paradižnik in tunino. Prelijemo s pripravljenim prelivom in nežno premešamo.

23