Mangov smuti s kurkumo
Mangov smuti s kurkumo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Marec 2019
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1⁄2 zrelega manga (pribl. 150 g)
- 3 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 1⁄2 žličke mlete kurkume
Priprava
Mango olupimo in mu odstranimo koščico. Skupaj s kurkumo in pomarančnim sokom ga damo v mešalnik, dobro zmiksamo in nalijemo v dva kozarca.
Opomba
Odličen je tudi z ananasom ali marelicami. Po želji lahko iz kokosovega mleka s paličnim mešalnikom naredimo peno in jo dodamo v kozarce.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.