Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!
Rogljičke lahko pripravite tudi s pomočjo video recepta, ki so ga pripravili pri Siroljubu:
Sestavine
- 1 dl vode
- 1,5 dl mleka
- 20 g svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 4 žličke soli
- 1 dl olja
- 500 g gladke moke tipa 400
- kajmak
- jajce
- sezam
Priprava
V moki naredimo luknjo in nadrobimo kvas, dodamo vodo in mlačno mleko. Zmešamo tekočino in kvas ter dodamo sladkor, pustimo 10 minut. Moki dodamo sol, zmešamo, nato dodamo olje in pripravljen kvas ter zamesimo testo. Pustimo, da počiva približno 40 minut.
Testo na tanko razvaljamo v obliki kroga in ga razrežemo na 12 enakih trikotnikov. Na širši del trikotnika damo žličko kajmaka in ga zavijemo v rogljiček. Rogljičke pustimo vzhajati 20 minut.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Rogljičke pečemo 20 minut na 200 °C oz. toliko, da porumenijo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.