Sestavine

  • 50 g kakava v prahu
  • 2 veliki jajci sobne temperature
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 175 g moke
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 225 g sladkorja
  • 175 g zmehčanega masla

krema

  • 4 žlice zmehčanega masla
  • 200 g kremnega sira
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 400 g sladkorja v prahu
  • peščica srebrnih kroglic za okras

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva pekača za mafine obložimo s 16 papirnatimi modelčki. V srednje veliki skledi gladko zmešamo 1,75 dl vrele vode in kakav v prahu. Zmes ohladimo na sobno temperaturo (lahko jo damo v zamrzovalnik, da postopek pospešimo), nato vtepemo jajca in vaniljevo aromo.

2.

Moko, sol, sodo bikarbono in sladkor zmešamo v električnem mešalniku. Na nizki hitrosti mešamo 30 sekund, nato dodamo tretjino kakavovo-jajčne zmesi in zmehčano maslo. Še malo mešamo pri nizki hitrosti, nato povišamo na srednjo hitrost in mešamo še 1 minuto. Preostalo zmes dodamo v treh delih in vmes vsakič mešamo 30 sekund. Z lopatico postrgamo stranice in dno posode in vse še enkrat premešamo. Vdolbine v pekaču do treh četrtin napolnimo z zmesjo in pečemo 20 minut, nato pekača vzamemo iz pečice in pustimo, da se tortice ohladijo.

3.

Pripravimo kremo. Zmehčano maslo in kremni sir stepamo 2 do 3 minute, da dobimo kremasto zmes, nato dodamo vaniljo. Med mešanjem postopoma v 4 delih dodajamo presejani sladkor, vmes vsakič dobro premešamo. Mešamo še dodatno minuto, nato kremo za dve uri postavimo v hladilnik.

4.

Ohlajene kolačke okrasimo s kremo in srebrnimi kroglicami ali drugimi okraski, ki so nam všeč.

43