Sestavine

  • 250 g regrata
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 100 g instantne polente
  • malo masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

vinski česen

  • 1 strok česna
  • 1 dl belega vina

Priprava

1.

Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.

2.

Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.

3.

Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.

4.

V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.

8