Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom
Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2016
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 100 g instantne polente
- malo masla
- oljčno olje
- sol
- poper
vinski česen
- 1 strok česna
- 1 dl belega vina
Priprava
Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.
Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.
Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.
V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.