Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • ščepec soli
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 200 g moke
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 50 g mlečne čokolade
  • 50 g bele čokolade

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C in dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom kakih 5 minut stepamo maslo in sladkor, da nastane rahla, svetla mešanica. Dodamo vaniljevo aromo in jo temeljito vmešamo.

2.

Dodamo presejano moko, škrob in pecilni prašek ter jih vmešamo z lopatico, da nastane enotno, malce lepljivo testo. Z žlico ga nadevamo v vrečko za brizganje z velikim nastavkom zvezdaste oblike. Če vse testo ne gre v vrečko, postopek ponovimo.

3.

Na pekača nabrizgamo piškote, dolge 10 cm in široke 1,5 cm; med njimi naj bo 3 cm prostora. Pečemo jih 8 do 10 minut in sredi peke zamenjamo položaj pekačev. Pečeni piškoti naj bodo bledo rumeni. Nekaj minut jih pustimo, da se ohlajajo na pekačih, nato jih prenesemo na kuhinjsko mrežico.

4.

Obe čokoladi razlomimo na koščke. Vsako posebej stopimo v skledici nad kozico z vodo, ki narahlo vre (pazimo, da se dno skledice ne dotika vode) ali v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih, ko približno na vsakih 15 sekund premešamo. En konec piškotov pomočimo v mlečno, drugega pa v belo čokolado. Preden postrežemo, jih pustimo na papirju za peko, da se čokoladni obliv strdi.

Nasveta

Temna čokolada namesto mlečne

V tem receptu smo uporabili mlečno čokolado, vendar jo lahko zamenjamo s temno, zlasti za odraslejše jedce.

Pravilna tehnika

Skrivnost odličnega maslenega testa v tem receptu je, da vmešamo suhe sestavine zelo narahlo in obenem hitro.

21