Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči
Rižota s cvetačo, koromačem in zelišči
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2016
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- malo masla
- 1 čebula
- 1 strok česna
- ½ majhne cvetače
- 1 koromač
- 300 g riža za rižote
- 1,25 dl belega vina
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Priprava
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Cvetačo grobo nasekljamo, koromač prepolovimo in narežemo na tanke rezine.
V široki plitvi kozici segrejemo malo masla in na njem do mehkega pražimo čebulo in česen. Dodamo cvetačo in koromač ter pražimo 2 do 3 minute. Dodamo še riž in pomešamo, da je ves obdan z maslom.
Prilijemo vino in mešamo, da ga riž vpije. Postopoma dodajamo vrelo jušno osnovo in mešamo, da dobimo kremasto rižoto, riž pa je še nekoliko čvrst na ugriz. Vmešamo peteršilj in še košček masla, solimo in popramo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.