Čokoladne kocke z rumom
Čokoladne kocke z rumom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2009
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 35 dag moke
- 25 dag masla
- 15 dag sladkorja v prahu
- 4 dag kakava v prahu
- 1 rumenjak
- 3 žlice ruma
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička pecilnega praška
nadev
- 0,6 dl ruma
- 40 dag surovega marcipana
- 1 jajce
- glazura za okras
- maščoba in moka za pekač
Priprava
Najprej pripravimo nadev tako, da segrejemo rum in ga gladko zmešamo z marcipanom. Zmes malo ohladimo, nato pa zmešamo še z jajcem. Iz preostalih sestavin zamesimo krhko testo, ki ga pustimo na hladnem počivati približno pol ure.
Pekač namastimo in posujemo z moko. Polovico testa razvaljamo in ga položimo na pekač. Namažemo ga z nadevom in obložimo s preostalo polovico razvaljanega testa. Pečemo 20 minut na 180 °C.
Ohladimo, po želji pa okrasimo še s kakšno glazuro. Narežemo na kocke in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.