Sestavine

  • 22 dag moke
  • 10 dag zmehčanega masla
  • 7,5 dag sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu

glazura

  • 17 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice pomarančnega soka
  • 2,5 dag stopljene temne jedilne čokolade za okras

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s kakavom v prahu in pecilnim praškom. V primerno veliki posodi penasto stepemo maslo in sladkor, nato pa vmešamo še jajce in mleko. Primešamo še moko s kakavom in pecilnim praškom ter zmešamo v mehko testo.

2.

Oblikujemo ga v kroglo in pustimo pol ure počivati. Nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 milimetrov debelo in z okroglim modelčkom izrežemo piškote. Z zadostnim razmikom jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in na 160 °C pečemo približno 10 do 12 minut oziroma da postanejo zlato rjavi.

3.

Pripravimo še glazuro tako, da sladkor v prahu zmešamo s toliko pomarančnega soka, da dobimo gosto tekočo maso. To preizkusimo tako, da v maso potopimo žlico, in če se masa lepi na hrbet žlice, je prave gostote.  Piškote premažemo z glazuro in pustimo, da se strdi. Na koncu jih okrasimo še s čokoladno glazuro.

33