Sestavine

  • 12 dag moke
  • 12 dag škroba
  • 30 dag sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 6 žlic mrzle vode
  • 3 zavitki vaniljevega sladkorja
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 2,5 dl jajčnega likerja
  • 2,5 dl smetane
  • svež ananas ali pločevinka vloženega
  • kokosova moka

Priprava

1.

Beljak z vodo stepemo v trd sneg. Sladkor in vaniljev sladkor kakšno minuto stepamo z rumenjaki, nato pa mešanici dodamo moko, škrob in pecilni prašek. Dobro premešamo, na koncu pa vmešamo še sneg.

2.

Maso namažemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo na 170 °C približno pol ure. Pečen biskvit ohladimo in ga razceframo na manjše koščke.

3.

Koščke prelijemo z jajčnim likerjem in pustimo nekaj časa počivati. Smetano stepemo in jo vmešamo v biskvitno maso. Dodamo še na koščke narezan ananas in vse dobro premešamo.

4.

Iz mase naredimo drobne kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki.

20