Sestavine

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlička mletega grškega sena
  • ½ žličke semen črnega popra
  • sok 2 limon
  • 5 strokov česna
  • 100 g ingverja
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 2 rdeča čilija
  • 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
  • sol
  • nekaj koriandrovih vejic

Priprava

1.

Vse začimbe stresemo v suho ponev in jih popražimo ter nato s tolkačem v možnarju zdrobimo v prah. Limonov sok, strt česen, nariban ingver, kokosovo mleko in nasekljan čili, kateremu smo odstranili semena, v multipraktiku zmešamo s ščepom soli in drugimi začimbami, da dobimo pasto. Marinado vtremo v piščanca in ga pustimo stati v hladilniku vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Piščanca položimo v pekač in pečemo 35 minut. Žar zelo vroče segrejemo in pod njim pečemo meso, da se koža hrustljavo zapeče. Vsake nekaj minut ga obrnemo in pečemo približno 20 minut, da je z vseh strani rjavo zapečen. Posipamo ga s koriandrovimi vejicami in postrežemo s solato.

11