Čičerkini burgerji z gobami
Čičerkini burgerji z gobami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 1 šop mlade čebulice
- 1 žlica karija v prahu
- lupina in sok ½ limone
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 85 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
- 6 žlic lahkega grškega jogurta
- ščep mletega kumina
- 2 polnozrnata kruhka za hamburgerje
- 2 slivova paradižnika
- pest rukole
Priprava
Šampinjone drobno nasekljamo, mlado čebulo narežemo na kolobarje, česen stremo. V ponvi segrejemo žličko olja in na njem približno 5 minut pražimo šampinjone, česen in čebulo. Vmešamo kari, limonovo lupino in sok ter pražimo 2 minuti ali tako dolgo, da je mešanica videti precej suha. Vse stresemo na krožnik, da se malo ohladi.
Čičerko splaknemo pod vodo in odcedimo. Damo jo v skledo in jo s tlačilko za krompir ali vilicami pretlačimo, pustimo pa nekaj večjih delčkov. Dodamo mešanico iz gob in drobtine ter oblikujemo 4 polpete. Polpete pečemo v ponvi na preostalem olju 3 do 4 minute na vsaki strani, da se hrustljavo in rjavo zapečejo.
Jogurt zmešamo s kuminom. Polovice kruhkov položimo na krožnik in jih premažemo z jogurtom. Na jogurt položimo polpete, nekaj rezin paradižnika in nekaj rukole.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.