Sestavine

  • 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
  • 2 manjša krompirja
  • 4 češnjevi paradižniki
  • 4 črne olive
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 1 lovorov list
  • malo rožmarina
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • malo belega vina

Priprava

1.

Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga v ponvi na oljčnem olju spečemo. Vzamemo ga iz ponve in v njej na kratko popečemo lignje.

2.

Na večji kos papirja za peko zložimo krompir, nanj razporedimo lignje, češnjeve paradižnike in olive, česen in nasekljan peteršilj. Začinimo s soljo in poprom ter priložimo rožmarin in lovor. Sestavine pokapljamo z oljčnim oljem in vinom, nato jih zapremo v papir za peko. Zavitek postavimo v vročo pečico in pustimo 15 minut, da se okusi povežejo.

22