Kvarnerski lignji v škrniclju
Kvarnerski lignji v škrniclju
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2014
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
- 2 manjša krompirja
- 4 češnjevi paradižniki
- 4 črne olive
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 lovorov list
- malo rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- malo belega vina
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga v ponvi na oljčnem olju spečemo. Vzamemo ga iz ponve in v njej na kratko popečemo lignje.
Na večji kos papirja za peko zložimo krompir, nanj razporedimo lignje, češnjeve paradižnike in olive, česen in nasekljan peteršilj. Začinimo s soljo in poprom ter priložimo rožmarin in lovor. Sestavine pokapljamo z oljčnim oljem in vinom, nato jih zapremo v papir za peko. Zavitek postavimo v vročo pečico in pustimo 15 minut, da se okusi povežejo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.