Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Solata s kozicami, rižem in mangom v kozarcu
Hranljiva pisana solata za kosilo v službi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2014
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 125 g kuhanega riža (npr. rjavi riž basmati)
- pest mlade špinače
- 50 g kuhanih kozic
- ¼ zrelega manga
- ½ rdečega čilija
- majhna pest koriandra (po želji)
preliv
- ½ žlice manj slane sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 1 žlička riževega kisa
- ½ žličke rjavega sladkorja
Priprava
Vse sestavine za preliv dobro zmešamo. Preliv nato zlijemo na dno velikega kozarca za vlaganje ali posode, ki jo lahko nepredušno zapremo. Na preliv damo riž in kozarec postavimo v hladilnik, če jed pripravljamo en dan prej.
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke, čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Na riž v plasteh naložimo špinačo, kozice, mango, čili in grobo nasekljan koriander. Na vrhu kozarca ali posode pustimo malo prostora, da lahko pred kosilom kozarec najprej dobro pretresemo in tako tako vse sestavine začinimo s prelivom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.