Ameriške palačinke
Ameriške palačinke za sladek začetek dneva
Ameriške palačinke
Ameriške palačinke za sladek začetek dneva
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 30 g masla
- 200 g moke
- 2 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 1 žlica sladkorja
- 3 jajca
- 200 ml mleka
- javorjev sirup
- olje za peko
- maslo ali javorov sirup, ko postrežemo
Priprava
Maslo stopimo. V večji posodi pomešamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo jajci in ročno premešamo z metlico, da dobimo gladko maso. Med mešanjem dodajamo mleko in stopljeno maslo. Masa za palačinke naj stoji vsaj pol ure.
Ponev, v kateri običajno pečemo palačinke, premažemo z nekaj olja in v njej naenkrat spečemo po 3 majhne debelejše palačinke tako, da jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.
Palačinke postrežemo tople z maslom, javorovim sirupom ali marmelado.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.