Sestavine

  • 250 g gladke moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla ali margarine za peko
  • 2 rumenjaka
  • 400 g nugata

čokoladna glazura

  • 240 g mlečne čokolade
  • 60 g masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Priprava

1.

Iz moke, sladkorja v prahu, masla in rumenjakov zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno, potem pa tanko razvaljamo in z obodcem izrežemo krogce. V sredini krogcev izrežemo z manjšim obodcem luknje s premerom 3 do 4 cm.

2.

Obročke previdno zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 8 do 10 minut.

3.

Nugat segrejemo in napolnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. Na ohlajene obročke nabrizgamo najprej nugat, nato jih pa prevlečemo s čokoladno glazuro. Pripravimo jo tako, da v vodni kopeli razpustimo čokolado s 3 žlicami vode. Dodamo maslo, in ko se raztopi, presejemo na čokoladno zmes sladkor v prahu. Vse sestavine zmešamo v gladko glazuro.

8