Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.
Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: 14 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 80 g masla
- 80 g sladkorja
- 300 g breskev iz pločevinke
skutna masa
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 250 g skute
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2,5 dl kisle smetane
- 2,5 dl sladke smetane
Priprava
Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno.
Breskve iz pločevinke dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.
Pripravimo še skutno maso. Skuto zmešamo z jajci, sladkorjem, praškom za vaniljev puding in kislo smetano. Na koncu vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Testo razvaljamo in z njim obložimo tortni model. Ob robu modla testo nekoliko privzdignemo.
Testeno podlago obložimo z breskovimi rezinami in po njih porazdelimo skutno maso.
Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro.
Nasvet
Namesto breskev iz pločevinke lahko uporabimo tudi sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, marelice, češnje …).
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.