Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi
Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2014
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g sira maskarpone
- belo in rdeče grozdje
- orehi
- maslo in sladkor (po želji)
- sladki prepečenec
Priprava
Sladke prigrizke pripravimo tako, da maskarpone namažemo na prepečenec in ga obložimo z razpolovljenimi grozdnimi jagodami in nasekljanimi orehovimi jedrci. Lahko pa jedrca sesekljamo in jih popražimo na maslu, grozdne jagode pa medtem narežemo na manjše kose. Orehe in grozdje vmešamo v maskarpone, po želji malce sladkamo in s pripravljenim nadevom obložimo sladki prepečenec.
Opomba
Prepečenec se zelo dolgo obdrži v naši kuhinjski omarici, sploh kadar je tesno zaprt in mu vlaga ne more do živega. Zaradi izjemne praktičnosti so tanko narezane in sušene rezine kruha cenili že v daljni zgodovini – prepečenec so na svoja dolga potovanja nosili rimski vojaki, na plovbah okoli sveta so ga jedli mornarji in z njim so si visoko v gorah tešili lakoto pastirji. A današnji prepečenec je precej okusnejši in tako lepo hrustljav! Zato velikokrat zamenja kruh, čeprav je ta na voljo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.