Sestavine

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 200 g belih krušnih drobtin
  • 0,8 dl belega vina
  • 100 g mletih mandljev
  • nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
  • 2 tortna oblata s premerom 24 cm
  • 100 g ribezove marmelade
  • maslo za model
  • 2,5 dl rdečega vina
  • cimetova skorjica
  • 80 g sladkorja

Priprava

1.

Rumenjaka ločimo od beljakov in ju penasto umešamo z maslom in sladkorjem. Dodamo drobtine, ki smo jih pomešali z belim vinom. Vmešamo še mlete mandlje in nastrgano pomarančno lupinico. Beljak čvrsto stepemo in sneg previdno vmešamo v maso.

2.

Polovico mase napolnimo v model za narastek, ki smo ga namazali z maslom. Pokrijemo z obema oblatoma in namažemo z marmelado. Po marmeladi razporedimo še preostalo polovico mase, površino lepo zgladimo in narastek pečemo v pečici pri 160 °C približno tri četrt ure.

3.

Rdeče vino s cimetovo skorjico in sladkorjem močno segrejemo in pustimo na toplem približno 10 minut; potem skorjico odstranimo.

4.

Narastek razrežemo na primerne kose, serviramo na krožnike, prelijemo z zakuhanim cimetovim vinom in postrežemo.

7