Sestavine

  • 3 drobna jajca
  • 20 g medu
  • 3 žlice mleka
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 120 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g tekočega masla
  • čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)

Priprava

1.

Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.

2.

V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.

3.

Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.

Nasvet

Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.

24