Sestavine

  • 4 hlebčki mocarele po 125 g
  • 8 listov bazilike, drobno narezanih
  • 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
  • sol
  • poper
  • 8 tankih rezin pršuta
  • oljčno olje za peko
  • poljubna sezonska solata za prilogo

Priprava

1.

Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.

2.

Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.

3.

Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.

5