Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2011
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje
Priprava
Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in pretlačimo. Dodamo koruzo, rumenjak in skuto. Sestavine premešamo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Iz mase naredimo pogačice. Povaljamo jih v moki, jajcu in drobtinah. V ponvi segrejemo margarino in hlebčke na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Koruzne pogačice postrežemo s poljubno solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.