Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2011
KOLIČINA: 12 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Priprava
Maslo, sladkor, vaniljev sladkor, jajca in limonov sok penasto stepemo, vmešamo najprej jogurt in pšenični zdrob, nato pa še moko s pecilnim praškom.
Jabolka razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine.
Na dno tortnega modla, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo približno polovico jabolk. Prelijemo jih s testeno maso, previdno pokrijemo s plastjo preostalih jabolk ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 35 minut.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.