Sestavine

  • 2 neškropljeni limoni
  • 140 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g mletih mandljev
  • 175 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška

preliv

  • 140 g rjavega sladkorja
  • sok 1 limone
  • maslo za model
  • maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo model za torte s premerom 24 cm. Celi limoni damo v lonec in ju zalijemo s hladno vodo. Zavremo, odcedimo in ponovno prelijemo s hladno vodo, nato kuhljamo eno uro, da postaneta zelo mehki. Po potrebi dodamo še malo vode. Limoni dobro odcedimo. Ko se ohladita, ju razpolovimo, odstranimo peške in zmiksamo v multipraktiku, da dobimo pire.

2.

Limonovemu pireju dodamo vse preostale sestavine za kolač in miksamo, da dobimo rahlo testo. Testo damo v pekač in pečemo 40 do 50 minut, da se zlato obarva in začne odstopati od robov.

3.

Medtem ko se kolač peče, pripravimo preliv tako, da zmešamo sladkor z limonovim sokom. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi. Še toplega prelijemo s prelivom in pustimo, da se popolnoma ohladi. Postrežemo z maskarponejem ali stepeno sladko smetano.

34